Acties

7 september 2019

Op 7 september wordt er weer het Oldtimerfestival en de brocante markt georganiseerd. Ook hier hebben we van de organisatie weer een kraam gesponsord gekregen. We gaan hier onszelf kunnen promoten, mensen bewust te maken van het probleem zwerfafval en het dient als uitvalsbasis voor diverse schoonmaakrondes op het festivalterrein. Aanmelden kan via de aanmeldpagina

22 juni 2019

Op 22 juni wordt er rondom de oude haven weer de Havendag georganiseerd. Net als vorig jaar hebben we van de organisatie weer een kraam gesponsord gekregen. We gaan hier onszelf kunnen promoten, mensen bewust te maken van het probleem zwerfafval en het dient als uitvalsbasis voor diverse schoonmaakrondes op het festivalterrein. Aanmelden kan via de aanmeldpagina

11 mei 2019

Op 11 mei wordt er voor het eerst in Huizen een Harley-dag georganiseerd. Huizen Schoon is met de organisatie in gesprek gekomen en ons is een kraam ter beschikking gesteld om onszelf te kunnen promoten, mensen bewust te maken van het probleem zwerfafval en om als uitvalsbasis voor diverse schoonmaakrondes dienst te doen.

23 maart 2019

Alweer een nieuwe landelijke opschoondag. We zijn er zeker bij, maar er is nog niet bekend hoe en waar. Nadere info volgt nog.

Update maart: Omdat we dit keer geen enkele aanmelding om te helpen hebben mogen ontvangen zijn we helaas genoodzaakt deze actie te moeten annuleren. Zonder vrijwilligers …… geen actie.

23 Februari 2019

Samen met enthousiaste Geocachers uit Huizen organiseren we een grote schoonmaakactie op en rondom het Wolfskamergebied.  De Geocachers zullen bij hun organisatie een CITO (Cache in Trash out) evenement aanmaken waarop ook andere cachers zich kunnen aanmelden. Meer info over Geocaching is ook te vinden op de website van de VVV.

De planning tot nu toe is dat we tussen 10.00 uur en 14.00 uur bij elkaar zullen zijn. We gaan weer proberen de dag te onderbreken voor een lekkere gezamenlijke lunch. Meer info volgt nog. Nu al zin om mee te komen helpen? Dat kan via het aanmeldformulier op de website.

1 januari 2019

Een nieuw jaar met nieuw kansen en nieuwe voornemens. Om daar maar gelijk mee te beginnen gaat Huizen Schoon helpen om tijdens de Nieuwjaars duik de omgeving zo schoon mogelijk te houden door zwerfafval te ruimen.

We zijn hiervoor benaderd door Rotary Huizen, Rotary Huizen Gooimeer en de organisator Arnoud Wildschut. Tijdens het evenement zullen we ook weer de beschikking krijgen over een eigen kraam. Hier zullen we mensen bewuster kunnen gaan maken over het zwerfafval probleem.

30 december 2018

Net als vorig jaar gaan we aan het begin van de ochtend de rommel op de toe/-afrit van de A27 even aanpakken. Dit  stuk weg (wat aansluit op de snelweg) wordt als openbare vuilstortplaats door automobilisten gebruikt. Tijd voor wat actie dus. Aanmelden kan via de website.

10 november 2018

Als actiedag voor buurtpanel 1276 (belangenvereniging van bewoners in postcodegebied 1276) hebben we op verzoek van voorzitter Joan van Haaften 10 november geprikt om de wijk eens flink op te poetsen en te ontdoen van zwerfafval.  Aanmelden kan al wel via ons aanmeldformulier.

Update 28-10-2018: De locatie van waaruit we de actie op 10 november starten is bekend! We hebben “onderdak” gekregen bij de Zenderkerk. Meer info op onze Facebookpagina.

4 oktober 2018 geannuleerd

In september staan er circa 500 leerlingen klaar van de Huizermaat en het Erfgooiers College. Deze leerlingen moeten in 2019 hun maatschappelijke stage afronden.De stagemarkt is dit jaar op donderdag 04 oktober 2018 van 09:00 tot 13:00 uur bij de scholengemeenschap Huizermaat.
Voor dit evenement zijn we op zoek naar max. 1-2 vrijwilligers om ons te kunnen helpen / vertegenwoordigen

Update van de vrijwiliigerscentrale 14 september 2018:

De stage markt komt uit een tijdperk waarin we geen digitaal systeem hadden en leerlingen op papier hun stages moesten uitzoeken. Inmiddels heeft de nieuwe generatie leerlingen andere behoeften. In de afgelopen jaren hebben wij: de Vrijwilligerscentrale, maar ook de scholen en de leerlingen jaarlijks geëvalueerd door middel van gesprekken en een enquête. Hieruit blijkt dat 80% van de leerlingen geen meerwaarde ziet in de stagemarkt. Dit signaal houden we al een paar jaar in de gaten.

De leerlingen geven een duidelijk signaal af en daar willen wij graag gehoor aan geven.

Daarom is op 11 september besloten om de Maatschappelijke Stage Markt niet door te laten gaan.

22 september 2018

Het einde van de zomer en het begin van de herfst. We slaan de handen ineen om samen met onze sponsor https://havenvanhuizen.nl/ het havengebied nog maar eens flink aan te pakken. Meer info via de Facebook pagina, https://www.facebook.com/groups/huizenschoon/?ref=bookmarks of stuur even een bericht naar info@huizenschoon.nl

Aanmelden kan via het actieformulier http://www.huizenschoon.nl/aanmelding-22-september/

1 september 2018

Vandaag hebben we gelegenheid gekregen van de organisatie van het Oldtimerfestival in Huizen om opnieuw een kraam te bemannen/vrouwen om mensen te informeren over Huizen Schoon en ze bewust te maken wat zwerfafval in de gemeente teweeg kan brengen. Daarnaast zullen we in ploegen rondlopen om het gebied zoveel mogelijk zwerfafvalvrij te houden. Iedereen die wil kan komen helpen. Wel graag even aanmelden via http://www.huizenschoon.nl/aanmelding-schoonmaakactie-1-september/

15 juli 2018

Wederom slaan we  de handen ineen om maar weer eens de vuilstort nabij de A27 aan te pakken. Een half jaar heeft het geduurd, maar helaas is het weer hoognodig. Wellicht blijft er nog wat tijd om ook een stuk van de aansluitende wegen onder handen te nemen.

16 juni 2018

Op 16 juni hebben we als Huizen Schoon de gelegenheid geboden gekregen door de organisatie van de Huizer Havendagen om met een kraam aanwezig te zijn tijdens de Havendag op zaterdag. Gesponsord door Multivlaai, Albert Heyn Oostermeent, Restaurant De Haven van Huizen én natuurlijk comité De Huizer Havendagen hebben we gedurende dag veel afval kunnen rapen, maar ook heel veel mensen kunnen informeren.

24 Maart 2018

Op 24 maart 2018 staat de grote schoonmaakactie geheel in het kader van Nederlandschoon. Hier liggen ook de roots van Huizen Schoon.
De locatie zal dit jaar het gemeentelijk Havengebied zijn. Inmiddels is de zoektocht naar nieuwe sponsoren voor deze actie alweer gestart. Aanmelden kan middels. de button op de startpagina.

31 december 2017

Op 31 december gaan we aan het begin van de ochtend de rommel op de toe/-afrit van de A27 even aanpakken. Dit  stuk weg (wat aansluit op de snelweg) wordt als openbare vuilstortplaats door automobilisten gebruikt. Tijd voor wat actie dus.

30 september 2017

Op 30 september wordt er weer een grote schoonmaakactie georganiseerd. Ditmaal wordt de actie op poten gezet door Sanne en Ramiro. Twee leerlingen van SG de Huizermaat, die, in het kader van hun profielwerkstuk , Huizen Schoon als onderwerp hebben gekozen.

16 juli 2017

Op 16 juli gaan we in een ochtendwandeling over ’t Merk, langs de kinderboerderij en door het stadspark weer terug de “ochtendrommel” even weghalen. Bezoekers van ons dorp komen die dag via een schone invalsweg binnen. Een mooier begin van hun bezoek kan je je bijna niet denken. Verzamelen om 09.00 uur bij de benzinepomp (hoek Bovenmaatweg / ’t Merk). Einde van deze bliksemactie zal ca. 11.00 zijn.

1 juli 2017

Op 1 juli organiseren we samen met Jachthaven ’t Huizerhoofd en gemeente Huizen een opschoonactie om het gezicht van Huizen wat extra toonbaar te maken en (hopelijk) te houden.​ Met name de gebieden rondom de pieren en de aanloophaven kunnen best wat aandacht gebruiken. Hiervoor zijn vrijwilligers nodig, maar ook kleine bootjes om langs plekken te varen die te voet onbereikbaar zijn. We zijn momenteel met een sponsor in gesprek om te  kijken wat deze als aanvulling op de actie voor ons zou kunnen betekenen. Zodra hier meer over bekend is volgt nadere info. De actie staat gepland tussen 10:00 en 14:00 uur. Hierover later meer.

25 maart 2017

In het kader van NederlandSchoon is door GroenLinks een opruimactie in het Bad Vibelpark georganiseerd. Ruim 10 vrijwilligers hebben in ongeveer 1,5 uur ruim 15 (!) vuilniszakken met zwerfafval uit het park bijeengeraapt. De gemeente had ook haar steentje bijgedragen door handige grijpers ter beschikking te stellen. De ochtend werd met koffie en koek afgesloten en we kunnen terugkijken op een geslaagde actie.

Deze dag is tevens de oprichting dag van Huizen Schoon. We vonden dat er méér moest gebeuren als 1 x per jaar een opschoonactie.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *