Acties

5 juni 2021: Wereld Klimaat Dag en EndPlasticSoup Actiedag

Graag nodigen Huizen Schoon en de Rotary Clubs in Huizen u uit om op zaterdag 5 juni mee te doen met de Opschoon actie, gewoon thuis, op straat, in het park, en in je eigen buurt om plastic en ander zwerfafval op te ruimen.

Wereldwijd komen veel mensen in actie om alleen, in tweetallen of kleine groepjes de 1,5 meter om hun heen schoon te maken en het plastic en ander zwerfafval op te ruimen, alleen of met anderen (uiteraard wel op veilige afstand), binnen of buiten.  

Zo willen we aandacht vragen voor het enorme plasticprobleem en laten zien dat we ook in Huizen het Samen Doen, People of Action, en zo een bijdrage leveren aan de oplossing.

IEDEREEN KAN MEEDOEN!

Heb je zin om mee te doen, kom dan op zaterdagmiddag 5 juni om 13.30 uur naar Gooilandweg 248. Samen met mensen van Huizen Schoon en Rotary Gooimeer gaan we op verschillende plaatsen in Huizen aan de slag. Wij zorgen voor een grijper, een paar handschoenen, een geel hesje en een vuilniszak. Je kunt alleen, met zijn tweeën of in een klein groepje lopen. Ruim al het plastic afval op binnen jouw 1,5 meter, op straat, in de berm en in het park. Wees voorzichtig voor het verkeer en zorg dat je steeds 1,5 meter afstand van elkaar houdt. 

Maak een leuke foto/selfie en/of het verzamelde plastic, stuur de foto naar endplasticsoup@gmail.com of zet direct een bericht op je eigen social media met #EndPlasticSoup #Rotary #PeopleofAction of Instagram #EPSendplasticsoup 

Wij plaatsen zoveel mogelijk foto’s op de website en Facebook pagina’s van Huizen Schoon en Rotary Gooimeer en hopen dat we aan het eind van de actiedag veel plastic afval hebben opgeruimd en bewustwording hebben gecreëerd, ook in deze Coronatijd. Samen hebben we zo een leuke, positieve actie met een knipoog en een glimlach naar de serieuze werkelijkheid waarin we nu leven.
Heb je zin om mee te doen?

21 maart: Huizen Schoon in actie

Zaterdag 21 maart gaan we tussen 13.30 en 16 uur schoonmaken langs de Gooilandweg. Vanwege Crorona gaan we individueel prikken of met zijn 2-en op gepaste afstand van elkaar. We gaan aan de slag vanaf Gooilandweg 240-250: daar kun je tussen 13 en 13.30 uur individueel je grijper, hesje, zak en handschoenen ophalen.

Op zaterdag 21 maart komt de Landelijke Opschoondag te vervallen omdat we geen samenkomsten willen vanwege het beheersen van het Cronovirus. Maar vanwege het mooie weer, het voorkomen dat alle vogels hun nesten bouwen met plastic, en om Huizen er weer een stukje mooier uit te laten zien, kan iedereen die dat wil in Huizen wel individueel aan de slag.

Koffie mag je dit keer zelf inschenken en natuurlijk zorgen ons goede humeur en de team spirit (met foto’s via de Whatsapp groep) voor de ondersteuning. De zakken worden na 16 uur door de Gemeente en de Tomin mensen opgehaald bij de Gooilandweg ter hoogte van 248.

Zorg dat je vooraf op je mobiel de Litterati app geïnstalleerd hebt dan kan zwerfafval in beeld gebracht worden. Na afloop maken we een foto met de zakken in de vorm van een T ten behoeve van de actie van Tijmen Sissing, de Trashpacker, en ten behoeve van de wereldwijde actie van Rotary voor EndPlasticSoup, zie endplasticsoup.nl of endplasticsoup.org

9 november: Actie samen met buurtpanel 1276

Zaterdag 9 november gaan we met HuizenSchoon en hopelijk veel buurtbewoners uit het 1276 postcodegebied (ten noorden en ten zuiden van de Gemeenlandslaan in Huizen) zwerfafval opruimen.
Vanaf 10 uur ontvangt Buurtpanel 1276 u met koffie en iets lekkers en worden materialen uitgedeeld. Tussen 10.30 – 12 uur gaan we er op uit , om 12.00 uur wordt u verwend met een lunch bestaande uit broodjes en fruit aangeboden door de De Gooische Fotoschool en heerlijke warme “Soep om de Hoek” waarna we tussen 13-14.30 uur verder werken aan het opschonen van de buurt .
Verzamelen en lunch bij buurhuis Meentamorfose op de Landweg 5 in Huizen, We hopen op een mooie opkomst , helpt u mee de zakken te vullen ?

Aanmelden kan via onderstaand emailadres. Geeft u aub ook even de tijd(en) door dat u wilt komen helpen en met hoeveel personen u dan wilt komen. Alvast tot ziens op 9 november! info@huizenschoon.nl

7 september 2019

Zet het in de agenda: de volgende actie van Huizen Schoon is op 7 september! 

De Krachtcentrale is ons startpunt, omdat voor en naast dit cultureel centrum de Kunst- en Cultuurmarkt wordt georganiseerd. Vorig jaar was het evenement drukbezocht. Dit jaar komen er maar liefst 75 kramen en daarnaast een podium voor muziek en dans. 

Het thema van de dag: Het is een kunst om je omgeving schoon te houden!

Je kunt je inschrijven voor een of twee blokken (10.30 – 12.30 uur en/of 12.30 -14.30 uur). Tussendoor mag je aanschuiven voor een gezelllige lunch!

Details over de dag volgen. Wij hebben er zin in! Wil je meehelpen? Stuur even een berichtje naar info@huizenschoon.nl en wij nemen dan even contact me je op.

Graag horen we of jij er ook bij bent. Fijn als je het laat weten.

Met een kunstzinnige & frisse groet,

Jos van Wier en Marian van den Berge

22 juni 2019

Op 22 juni wordt er rondom de oude haven weer de Havendag georganiseerd. Net als vorig jaar hebben we van de organisatie weer een kraam gesponsord gekregen. We gaan hier onszelf kunnen promoten, mensen bewust te maken van het probleem zwerfafval en het dient als uitvalsbasis voor diverse schoonmaakrondes op het festivalterrein. Aanmelden kan via de aanmeldpagina

11 mei 2019

Op 11 mei wordt er voor het eerst in Huizen een Harley-dag georganiseerd. Huizen Schoon is met de organisatie in gesprek gekomen en ons is een kraam ter beschikking gesteld om onszelf te kunnen promoten, mensen bewust te maken van het probleem zwerfafval en om als uitvalsbasis voor diverse schoonmaakrondes dienst te doen.

23 maart 2019

Alweer een nieuwe landelijke opschoondag. We zijn er zeker bij, maar er is nog niet bekend hoe en waar. Nadere info volgt nog.

Update maart: Omdat we dit keer geen enkele aanmelding om te helpen hebben mogen ontvangen zijn we helaas genoodzaakt deze actie te moeten annuleren. Zonder vrijwilligers …… geen actie.

23 Februari 2019

Samen met enthousiaste Geocachers uit Huizen organiseren we een grote schoonmaakactie op en rondom het Wolfskamergebied.  De Geocachers zullen bij hun organisatie een CITO (Cache in Trash out) evenement aanmaken waarop ook andere cachers zich kunnen aanmelden. Meer info over Geocaching is ook te vinden op de website van de VVV.

De planning tot nu toe is dat we tussen 10.00 uur en 14.00 uur bij elkaar zullen zijn. We gaan weer proberen de dag te onderbreken voor een lekkere gezamenlijke lunch. Meer info volgt nog. Nu al zin om mee te komen helpen? Dat kan via het aanmeldformulier op de website.

1 januari 2019

Een nieuw jaar met nieuw kansen en nieuwe voornemens. Om daar maar gelijk mee te beginnen gaat Huizen Schoon helpen om tijdens de Nieuwjaars duik de omgeving zo schoon mogelijk te houden door zwerfafval te ruimen.

We zijn hiervoor benaderd door Rotary Huizen, Rotary Huizen Gooimeer en de organisator Arnoud Wildschut. Tijdens het evenement zullen we ook weer de beschikking krijgen over een eigen kraam. Hier zullen we mensen bewuster kunnen gaan maken over het zwerfafval probleem.

30 december 2018

Net als vorig jaar gaan we aan het begin van de ochtend de rommel op de toe/-afrit van de A27 even aanpakken. Dit  stuk weg (wat aansluit op de snelweg) wordt als openbare vuilstortplaats door automobilisten gebruikt. Tijd voor wat actie dus. Aanmelden kan via de website.

10 november 2018

Als actiedag voor buurtpanel 1276 (belangenvereniging van bewoners in postcodegebied 1276) hebben we op verzoek van voorzitter Joan van Haaften 10 november geprikt om de wijk eens flink op te poetsen en te ontdoen van zwerfafval.  Aanmelden kan al wel via ons aanmeldformulier.

Update 28-10-2018: De locatie van waaruit we de actie op 10 november starten is bekend! We hebben “onderdak” gekregen bij de Zenderkerk. Meer info op onze Facebookpagina.

4 oktober 2018 geannuleerd

In september staan er circa 500 leerlingen klaar van de Huizermaat en het Erfgooiers College. Deze leerlingen moeten in 2019 hun maatschappelijke stage afronden.De stagemarkt is dit jaar op donderdag 04 oktober 2018 van 09:00 tot 13:00 uur bij de scholengemeenschap Huizermaat.
Voor dit evenement zijn we op zoek naar max. 1-2 vrijwilligers om ons te kunnen helpen / vertegenwoordigen

Update van de vrijwiliigerscentrale 14 september 2018:

De stage markt komt uit een tijdperk waarin we geen digitaal systeem hadden en leerlingen op papier hun stages moesten uitzoeken. Inmiddels heeft de nieuwe generatie leerlingen andere behoeften. In de afgelopen jaren hebben wij: de Vrijwilligerscentrale, maar ook de scholen en de leerlingen jaarlijks geëvalueerd door middel van gesprekken en een enquête. Hieruit blijkt dat 80% van de leerlingen geen meerwaarde ziet in de stagemarkt. Dit signaal houden we al een paar jaar in de gaten.

De leerlingen geven een duidelijk signaal af en daar willen wij graag gehoor aan geven.

Daarom is op 11 september besloten om de Maatschappelijke Stage Markt niet door te laten gaan.

22 september 2018

Het einde van de zomer en het begin van de herfst. We slaan de handen ineen om samen met onze sponsor https://havenvanhuizen.nl/ het havengebied nog maar eens flink aan te pakken. Meer info via de Facebook pagina, https://www.facebook.com/groups/huizenschoon/?ref=bookmarks of stuur even een bericht naar info@huizenschoon.nl

Aanmelden kan via het actieformulier http://www.huizenschoon.nl/aanmelding-22-september/

1 september 2018

Vandaag hebben we gelegenheid gekregen van de organisatie van het Oldtimerfestival in Huizen om opnieuw een kraam te bemannen/vrouwen om mensen te informeren over Huizen Schoon en ze bewust te maken wat zwerfafval in de gemeente teweeg kan brengen. Daarnaast zullen we in ploegen rondlopen om het gebied zoveel mogelijk zwerfafvalvrij te houden. Iedereen die wil kan komen helpen. Wel graag even aanmelden via http://www.huizenschoon.nl/aanmelding-schoonmaakactie-1-september/

15 juli 2018

Wederom slaan we  de handen ineen om maar weer eens de vuilstort nabij de A27 aan te pakken. Een half jaar heeft het geduurd, maar helaas is het weer hoognodig. Wellicht blijft er nog wat tijd om ook een stuk van de aansluitende wegen onder handen te nemen.

16 juni 2018

Op 16 juni hebben we als Huizen Schoon de gelegenheid geboden gekregen door de organisatie van de Huizer Havendagen om met een kraam aanwezig te zijn tijdens de Havendag op zaterdag. Gesponsord door Multivlaai, Albert Heyn Oostermeent, Restaurant De Haven van Huizen én natuurlijk comité De Huizer Havendagen hebben we gedurende dag veel afval kunnen rapen, maar ook heel veel mensen kunnen informeren.

24 Maart 2018

Op 24 maart 2018 staat de grote schoonmaakactie geheel in het kader van Nederlandschoon. Hier liggen ook de roots van Huizen Schoon.
De locatie zal dit jaar het gemeentelijk Havengebied zijn. Inmiddels is de zoektocht naar nieuwe sponsoren voor deze actie alweer gestart. Aanmelden kan middels. de button op de startpagina.

31 december 2017

Op 31 december gaan we aan het begin van de ochtend de rommel op de toe/-afrit van de A27 even aanpakken. Dit  stuk weg (wat aansluit op de snelweg) wordt als openbare vuilstortplaats door automobilisten gebruikt. Tijd voor wat actie dus.

30 september 2017

Op 30 september wordt er weer een grote schoonmaakactie georganiseerd. Ditmaal wordt de actie op poten gezet door Sanne en Ramiro. Twee leerlingen van SG de Huizermaat, die, in het kader van hun profielwerkstuk , Huizen Schoon als onderwerp hebben gekozen.

16 juli 2017

Op 16 juli gaan we in een ochtendwandeling over ’t Merk, langs de kinderboerderij en door het stadspark weer terug de “ochtendrommel” even weghalen. Bezoekers van ons dorp komen die dag via een schone invalsweg binnen. Een mooier begin van hun bezoek kan je je bijna niet denken. Verzamelen om 09.00 uur bij de benzinepomp (hoek Bovenmaatweg / ’t Merk). Einde van deze bliksemactie zal ca. 11.00 zijn.

1 juli 2017

Op 1 juli organiseren we samen met Jachthaven ’t Huizerhoofd en gemeente Huizen een opschoonactie om het gezicht van Huizen wat extra toonbaar te maken en (hopelijk) te houden.​ Met name de gebieden rondom de pieren en de aanloophaven kunnen best wat aandacht gebruiken. Hiervoor zijn vrijwilligers nodig, maar ook kleine bootjes om langs plekken te varen die te voet onbereikbaar zijn. We zijn momenteel met een sponsor in gesprek om te  kijken wat deze als aanvulling op de actie voor ons zou kunnen betekenen. Zodra hier meer over bekend is volgt nadere info. De actie staat gepland tussen 10:00 en 14:00 uur. Hierover later meer.

25 maart 2017

In het kader van NederlandSchoon is door GroenLinks een opruimactie in het Bad Vibelpark georganiseerd. Ruim 10 vrijwilligers hebben in ongeveer 1,5 uur ruim 15 (!) vuilniszakken met zwerfafval uit het park bijeengeraapt. De gemeente had ook haar steentje bijgedragen door handige grijpers ter beschikking te stellen. De ochtend werd met koffie en koek afgesloten en we kunnen terugkijken op een geslaagde actie.

Deze dag is tevens de oprichting dag van Huizen Schoon. We vonden dat er méér moest gebeuren als 1 x per jaar een opschoonactie.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *