Huizer Havendag 2018

 

Op  zaterdag 16 juni hebben we als Huizen Schoon een kraampje gekregen op de Huizer Havendag.

We zijn op die dag aanwezig om mensen te informeren en te enthousiasmeren over waar wij als vrijwilligers voor staan en wat we er aan doen. We hopen hiermee veel nieuwe groepsleden te kunnen werven en daarmee de groep vrijwilligers uit te kunnen breiden, maar daarnaast willen we mensen ook bewust maken van het feit dat afval niet op straat hoort.

·         Om ca. 9.00 uur zullen wij beginnen met het optuigen van de kraam. Deze staat ongeveer tegenover Coronel Karting.

·         We hebben inmiddels weer prikstokken van de gemeente in bruikleen gekregen. Daarnaast hebben we weer handschoenen en vuilniszakken via Supporter van Schoon gekregen. Matthijs zorgt weer voor de hesjes zodat de “prikkers” duidelijk zichtbaar zijn.

·         Wij zullen die dag als Huizen Schoon van 10.00 -17.00 uur fysiek en zichtbaar aanwezig zijn. Er zullen mensen bij de kraam staan om de bezoekers te informeren én er zullen mensen rondlopen met vuilniszak en prikstok om, waar mogelijk, het afval wat op straat is gegooid op te ruimen.

·         Rond het middaguur zal er door De Haven van Huizen weer gezorgd worden voor “de innerlijke mens”, iets waarvoor wij uiteraard zeer dankbaar zijn.

·         Albert Heijn Oostermeent heeft appels en bananen voor de bezoekers/geïnteresseerden beschikbaar gesteld

·         Multivlaai stelt appelkruimelvlaai ter beschikking voor de mensen die meehelpen en willen zelf ook een leuke actie gaan bedenken voor die dag.

·         De volle zakken nemen we mee terug naar de kraam. Hier worden zij demonstratief neergezet om de bewustwording kracht bij te zetten. Aan het einde van de dag zetten we de zakken weg in de aanwezige kliko’s. de Gemeente haalt dan de kliko’s weer op.

Op de dag kunnen we alle hulp gebruiken en we hopen dan ook dat er vele van jullie een aantal uurtjes willen helpen. Vanaf ongeveer 09.30 à 10.00 uur zijn jullie van harte welkom bij de kraam.

Het eenvoudigste manier om er te komen is natuurlijk op de fiets of lopend. Degene die met de auto komen dienen rekening te houden met weinig parkeermogelijkheden in de omgeving. 

 

 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *