Persbericht Buurtpanel 1276

PERSBERICHT

Kritisch op anderen, maar ook op jezelf

1276 VERWELKOMT AKTIEDAG HUIZEN SCHOON OP 10 NOVEMBER

Het Buurtpanel 1276 ziet met vreugde dat op 10 november in het postcodegebied 1276 een actiedag van Huizen Schoon zal worden gehouden. “Zo’n actiedag dient natuurlijk het schoonmaken van de wijk, maar belangrijker: het maakt ons kritisch op het handelen van anderen en van onszelf”. Het Buurtpanel roept buurtbewoners op om mee te helpen: aanmelden kan via de facebookpagina van Huizen Schoon: facebook.com/huizenschoon.

Huizen Schoon
Overal rondzwervend afval: we zijn het gewend, maar gewoon is het niet. De acties van Huizen Schoon maken de bevolking van Huizen wakker op dit punt. Je woonomgeving, dat is je nest. Dat bevuil je niet, dat maak je schoon. Het spreekt voor zich dat het Buurtpanel zich ook op dit onderwerp graag betrokken wil tonen bij wat er in de buurt gebeurt. Dus toen afgevaardigden van Huizen Schoon en van het Buurtpanel elkaar troffen op het Oldtimer evenement in september, was er al gauw een klik: ook in 1276 willen we graag “schoon” zijn.

Bewust worden
Het is soms of mensen letterlijk hetgeen ze zojuist gebruikt hebben willens en wetens ter plaatse loslaten en vergeten. Zo komen kranten, verpakkingen, glasscherven, blikjes, en wat al niet in het openbaar groen terecht. Dat is niet nodig, want overal staan vuilnisbakken. Het is een kleine moeite, een stap extra, om wat je weggooit op de goede plek weg te gooien en dan ook nog zo, dat het niet zo makkelijk weer wegwaait. Dat is een kwestie van bewust zijn, of liever: van bewust worden. Je wil thuis tenslotte ook niet alles over de grond hebben.

Kritisch
Je woonomgeving afvalvrij houden wordt vaak in verband gebracht met tegen iemand anders zeggen dat hij/zij de rommel achter zich moet opruimen. En iemand op zijn gedrag aanspreken is nu eenmaal moeilijk. Een betere manier is zelf het goede voorbeeld geven. En dat is eenvoudig als je kritisch op je eigen handelen bent. Zo zien anderen hoe logisch het is om je rommel achter je weg te ruimen en het niet te laten liggen tot iemand van de Gemeente of het GAD het weer komt opruimen.

Actiedag: 10 november

Het contact tussen Buurtpanel en Huizen Schoon leidde tot een actiedatum: 10 november a.s. Inmiddels hebben zich al een heleboel mensen aangemeld om mee te helpen de wijk schoon te maken en de bevolking bewust te maken van het belang daarvan. De actievoerders/schoonmakers verzamelen om 10.00 uur bij de Zenderkerk en krijgen daar koffie en instructie.

Ook meehelpen ?
Meld u dan aan via de facebookpagina van Huizen Schoon of kom vóór 10.00 uur naar het verzamelpunt bij de Zenderkerk aan de Gemeenlandslaan.

Huizen, 2 november 2018

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *